torsdag 18 augusti 2011

Sankt Iniesta Amars


Andres Iniesta föddes 11 maj 1984 i Fuentealbilla Albacete. Han skrev på för Barcelona som 12 åring och har sedan dess utvecklats till världens bästa mittfältare.  Han gjorde sin debut match för Barcelona 29 oktober 2002 i Champions League där  Club Brugge stog för moståndet.  Säsongen därpå 2003-2004 så blev det mer speltid för Iniesta där han spelade elva gånger i liga spelet, och var då oftast avbrytare för Xavi. Det blev 1 mål från Iniesta, och laget slutade på en andra plats bakom Valencia.

Framgångarna skulle komma för Iniesta, då han säsongen 2004/2005 fick en ordinarie plats i laget. Han var med alla liga matcher förutom en. Och var den mest aktiva spelaren i laget, och en stor bidragande faktor till att Barcelona tillslut vann spanska ligan. Iniesta stod för många läckra assist till Ronaldinho, och Eto under hela säsongen. 

Iniestas stora framgångar för Barcelona fortsatte, och hans utveckling själv. Säsongen 2005/2006 så blev det mycket speltid för Iniesta då  Xavi hade åkt på en knäskada. Iniesta var brilijant hela säsongen och var med och vann både La liga och Champions League med Barcelona. Iniestas prestationer i Champions League var det som många hade på minnet, semifinalen mot Milan där han fick självaste Pirlo att framstå som en korp spelare, efter att Iniesta snurrat upp italienaren och hela Ac Milan till läktaren. Don Andres presterade nu i dom allra största matcherna. I Champions League finalen mot Arsenal blev det  dock till en början en besvikelse för Iniesta då han fick börja på bänken. Men fick göra ett inhopp och det blev otroligt avgörande för Barcelona att Iniesta kom in då han la en mycket avgörande passning till Henrik Larrson som lätt touchade bollen till Samuel Eto, som i sin stund kvitterade till 1-1. 

Efter dom stora framgångarna i både inhemska ligan och Champions League så gick det tyngre för Barcelona. Iniesta började säsongen 2006/2007 med att lyfta joan gamper trofen efter att ha besegrat Bayer Munchen med hela 4-0. Iniesta var under säsongen helt spektakulär och otroligt viktig för Barcelonas spel, han blev bara bättre och bättre efter varje säsong. Trots att det inte blev några titlar 2007 och 2008, men trots det så var Iniesta redan nu en stor favorit hos publiken på Camp Nou.

Framgångarna skulle komma igen för  Don Andres. Iniesta var nu under säsongen 2008/2009 helt magiskt och presterade en fotboll från en annan planet. Iniesta och sin gode vän Xavi hyllades världen om, man fullständigt körde över sina motståndare i varje match. Iniesta bjöd på fantastiska nummer, och fantastiska mål. Där han bland annat hade lekstuga mot precis allt motstånd. 

Det var just den här säsongen 08/09 som Iniesta fick namnet Sankt Iniesta. 2009- onsdagen den 6 maj  ett datum som ingen Cule glömmer. Efter en mycket tuff borta match mot Chelsea i semifinalen av Champions League så var Barcelona riktigt ila ute fram tills den 92 minuten där Iniesta med hjälp av stort hjärta och av hela sin själ dunkade in 1-1 rakt upp i krysset för Fc Barcelona. Iniesta var spelaren som aldrig gav upp, som fortfarande trodde och drömde om finalen, det var en magisk stund för Iniesta liv, där han krossade Chelsea på stamford Bridge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar