måndag 15 augusti 2011

Fc Barcelona Världens Bästa klubblag



F.C Barcelona grundades hösten 1889 av Schweizaren Hans Gamper - i Katalonien är han dock känd som Juan Gamper. Gamper var en affärsman som hade flyttat till Katalonien året innan. Och vilka framgångar klubben senare skulle få anade han knappast. Barcelona har idag 21 ligatitlar, 25 titlar i Spanska cupen, och har vunnit 4 Champions League titlar och 3 Uefa cup titlar. Barcelona är ochså den enda klubben i europa  som deltagit i det europeiska cupspelet varje år från starten med mästarcupen 1955.

Fc Barcelona är även världens mest framgångsrika lag under 2000 talet. Dock så gick Barcelona igenom en väldigt tung period där man inte vann någon titel på 6 säsonger. Men detta skulle ändras ganska snabbt då man 2004 vann Spanska   ligan på ett väldigt imponerande sätt. Man spelade en otroligt fin fotboll. Barcelonas guldklimp Ronaldinho bjöd publiken på samba fotboll och säsongen 05/06 tog Barcelona hem dubbeln både Champions League och Liga titeln. Det var en helt magisk säsong för Barcelona, och det största minnet med säsongen var självklart när Ronaldinho hade sin egen show på Bernabeu där publiken stog och applåderade den Brasilianska stjärnan.

Säsongerna 06/07 och 07/08 så blev det inga titlar för Barcelona spelet såg allt mer krampaktigt ut och Ronaldinho var inte lika magiskt och bra som tidigare. Inför säsongen 08/09 så tog legenden Guardiola över som tränare för Barcelona och gjorde en hel del förändringar för Barcelona. Ronaldinho lämnade för Milan, och det var nu som Messi skulle ta över Ronaldinhos roll som lagets storstjärna. Första säsongen med Guardiola blev en helt fantastisk säsong där man spelade den bästa fotbollen genomtiderna, en helt spetakulär fotboll. Barcelona dominerade och fullständigt krossade allt i Spanien och Europa, man vann tillslut trippeln ( Copa-Liga-Champions). Man blev därmed det första laget i Spansk historia att vinna den unika trippeln. Det följdes även med att Barcelona vann 6/6 titlar på en säsong något som inget lag i världen tidigare hade uträttat.


Andra året med Guardiola säsongen 9/10 så spelade Barcelona precis lika bra som förut man dominerade Spanien och Europa, och vann tillslut även ligan. I Champions så blev det en Semifinal, där man sopat mattan av alla laget fram tills man fick möta Inter i Semifinalen med en viss Mourinho som tränare. Inter slog Barcelona med 3-1 på San siro, men Barcelona vann andra möet med 1-0. Men tyvärr räckte det inte för Barcelona att gå till cl final. Inför säsongen 10/11 så undrade många om Barcelona kunde hålla motivationen uppe och det skulle vissa sig att man kunde det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar